Ett timmerfartyg gick under gårdagen på grund i Göta älv, precis under Stallbackabron, och var på väg att sjunka. I nuläget står fartyget stabilt på botten och under dagen kan båten eventuellt bärgas från platsen. Det rapporterar P4 Väst.

Det var vid 12:53 som Räddningstjänsten tog emot ett larm om att det 89 meter långa fartyget Nossan gått på grund. Båten började läcka in vatten och var på väg att sjunka. Kapten och besättning kunde själva få loss fartyget, som är lastat med timmer, och förtöja vid Stallbackabron. Efter att Räddningstjänsten nått olycksplatsen ska besättningen ha evakuerats och ett arbete med att pumpa ut vatten ur fartyget påbörjats.

Vid klockan fyra i går var situationen under kontroll och fartyget bekräftades stå stabilt på botten. Dock fanns det en oro om eventuellt oljeläckage då båten var lastad med femtio kubikmeter bunkerolja. Under morgonen står det dock klart att ingen olja har läckt, skriver TTELA. 

Efter att båten undersökts av Kustbevakningens dykare i går kväll konstaterades det att ett fyra kvadratmeter stort hål hade uppkommit på båtens vänstra sida. Därmed har myndigheten befunnit sig på plats under natten för övervakning.

- I dag kan det bli aktuellt att bärga fartyget från platsen, säger Räddningstjänstens inre befäl Johan Ytterberg till P4 Väst.

Enligt Sjöfartsverket beror grundstötningen på en "blackout", vilket innebär att fartygets elförsörjning slogs ut och maskinerna lade ner. Det resulterade i att kaptenen inte längre kunde styra båten som kom ur kurs.