Vill du gå på konsert eller njuta av god mat och dryck? Ta en titt på vad evenemangsvåren i Trollhättan har att bjuda på.

Efter en lång vinter är våren mer än välkommen, och när det gäller evenemang i staden finns det gott om guldkorn. Nedan hittar du några omtyckta alternativ – kanske finns det något för just dig?

Takida – 14 mars

Det svenska rockbandet Takida ger sig ut på en avskalad, akustisk turné med stopp i 21 städer runt om i landet. Den 14 mars kommer de till Trollhättan och uppträder på Folkets Hus.

Magnus Betnér & Nisse Hallberg – 15 mars

Med sin show “Bränner ner huset” bjuder komikerna Magnus Betnér och Nisse Hallberg på självutlämnande humor. I mitten av mars genomförs två föreställningar samma kväll på Folkets Hus i Trollhättan.

Eagle-Eye Cherry – 16 mars

Eagle-Eye Cherry slog igenom redan år 1997 med sin superhit “Save tonight”, som året efter blev den mest spelade låten i amerikansk radio. 2023 var artisten aktuell i “Så mycket bättre” och under 2024 bjuder han på spelningar runt om i Sverige – den 16 mars är det Trollhättans tur när han står på scen i Folkets Hus.

Whiskymässa hos Albert – 4 maj

I början av maj är det dags för whiskymässa på Albert, som därmed har anordnats mer än 20 år i rad. Mässan invigs klockan 12.30 och rundas av vid 17.00. Här kommer du att kunna prova på hundratals sorters whisky från hela världen och mässan anordnas som vanligt i samarbete med Trollhättans whiskyklubb.

Smaka på Trollhättan – 24-25 maj

Smaka på Trollhättan är mat- och restaurangfestivalen som tar över Drottningtorget i Trollhättan varje år i maj. Här hittar du allt från kockdueller och andra tävlingar till intervjuer, livemusik och självklart god mat. Missa inte festivalen som i år genomförs 24-25 maj.