Under november och december anordnas en rad stämningsfulla julmarknader runt om i Västsverige. Här listar vi några av de mest populära marknaderna vintern 2023.

Julmarknad på Gunnebo Slott

I Mölndal, strax utanför Göteborg, hittar du Gunnebo Slott och en av de mysigaste julmarknaderna i Västsverige. I 1700-talsmiljö samlas en mängd utställare som bjuder på både godsaker och unika hantverk. Dessutom arrangeras aktiviteter för hela familjen och du kan njuta av egenbakad fika från Gunnebo Slotts omtyckta café.

När: 18-19/11 och 25-26/11

Jul på Nääs Fabriker

Under två helger i början av december anordnas julmarknad på Nääs Fabriker. Här hittar du allt från hantverk och god mat till shopping och aktiviteter. Det charmiga fabriksområdet bjuder på en unik upplevelse som gör susen för julkänslan.

När: 2-3/12 och 9-10/12

Jul på Liseberg

Förmodligen den mest välkända jultraditionen i Västsverige hittar du på Liseberg, när nöjesparken öppnar upp sitt vinterlandskap under en dryg månad. Med såväl Tomtebyn som Kaninernas jul finns här gott om aktiviteter för barnen. Dessutom fylls hela nöjesparken med ljus, bodar och hantverk – och det finns till och med en del vintervakna åkattraktioner.

När: 18/11-30/12

Jul på Koberg

Ett par mil söder om Trollhättan hittar du Koberg slott och vad som förmodligen är en av årets mest exklusiva julmässor. I en anrik miljö får du ta del av hantverk och smide från skickliga skapare, och kan också smaka på allt gott som julen har att erbjuda. Slottet kommer även att ha sitt museum öppet under julmässan.

När: 23-26/11

Marstrands Julmarknad

I slutet av november är det dags för Marstrands Julmarknad på Strandverket. Här ligger fokus på lokala delikatesser och handgjorda hantverk, och du kan samtidigt lyssna på julmusik och värma dig med lite glögg.

När: 24-26/11

Jul i Haga

Under fyra helger i november och december anordnas julmarknaden på Haga Nygata. Den välkända, charmiga gatan i Göteborg fylls av delikatesser, hantverk och design, tillsammans med aktiviteter för både stora och små.

När: 25-26/11, 2-3/12, 9-10/12 och 16-17/12