Oavsett om du är intresserad av tävlingar, mat eller musik kan sommaren i Trollhättan bjuda på något som passar för just dig. Här har vi samlat några av de största aktiviteterna i staden under sommarmånaderna.

Vill du njuta av goda räkor under en trevlig tur på Göta älv eller utmana dig själv genom slussar och fall i den traditionella tävlingen Kraftprovet? Eller kanske lyssna på bra musik? Nedan hittar du en sammanställning av vad som händer i Trollhättan i sommar.

Tattoo Meltdown – 3-4 juni

Den internationella tatueringsmässan Tattoo Meltdown anordnas i Folkets Hus, och på plats kommer det att finnas tatuerare från hela världen. Mässan hålls under en fredag och lördag i början av juni, och här kommer du även att hitta liveband, tävlingar, utställningar och shower.

Räkkryssningar – 9 juni - 25 augusti

Ta en tur ombord på M/S Elfkungen och res längs med Göta älv. På den omtyckta kryssningen kan du se Trollhättan från vattnet och samtidigt njuta av goda räkor med tillbehör. Turerna sker varje torsdag från den 9 juni till den 25 augusti. Avgång sker från Övre Slussen klockan 18.00, och du är tillbaka ungefär tre timmar senare.

Grease på turné – 10 juni

Är du sugen på en musikalkväll i dansens och brylkrämens tecken? Den 10 juni är det möjligt – då kan du nämligen se Grease på Arena Älvhögsborg! Föreställningen, som bjuder på välkänd musik, håller på i knappt tre timmar och drar igång klockan 19.00.

Saab Car Museum Festival – 10-12 juni

I juni är det 75-årsdag för Saab-bilen, och detta firas med en särskild festival på Saab Car Museum i Trollhättan. Festivalen pågår under tre dagar och förutom en rad olika seminarier kommer det också att genomföras en ceremoni med Ursaaben i centrum. Den tredje dagen kommer delar av festivalen att ta plats på Kinnekulle Ring, där man också har chans att provköra på banan.

Kraftprovet – 15 juli

I mitten av juli är det dags för den 36:e upplagan av den traditionella tävlingen Kraftprovet. Tävlingen är som vanligt inledningen på Fallens Dagar och genomförs i två olika distanser – välj mellan 6,3 kilometer och 11,6 kilometer.

Fallens Dagar – 15-17 juli

Missa inte att besöka Sveriges äldsta stadsfestival, som har anordnats ända sedan 1950-talet. Under Fallens Dagar bjuds det på aktiviteter för hela familjen – här hittar du såväl musik och underhållning som tävlingar och aktiviteter.