Oavsett om du är intresserad av tävlingar, mat eller musik kan sommaren i Trollhättan bjuda på något som passar för just dig. Här har vi samlat några av de största aktiviteterna i staden under sommarmånaderna.

Vill du njuta av goda räkor under en trevlig tur på Göta älv eller utmana dig själv genom slussar och fall i den traditionella tävlingen Kraftprovet? Eller kanske lyssna på bra musik? Nedan hittar du en sammanställning av vad som händer i Trollhättan i sommar.

Räkkryssningar – 25 juni - 19 augusti

Ta en tur ombord på M/S Elfkungen och res längs med Göta älv. På den omtyckta kryssningen kan du se Trollhättan från vattnet och samtidigt njuta av goda räkor med tillbehör. Turerna sker dagligen från den 25 juni till den 19 augusti. Avgång sker från Övre Slussen klockan 18.00, och du är tillbaka ungefär tre timmar senare.

Kraftprovet – 21 juli

Den 21 juli är det dags för årets upplaga av den traditionella tävlingen Kraftprovet. Tävlingen är som vanligt inledningen på Fallens Dagar och genomförs i två olika distanser – välj mellan 6,3 kilometer och 11,6 kilometer.

Fallens Dagar – 21-23 juli

Missa inte att besöka Sveriges äldsta stadsfestival, som har anordnats ända sedan 1950-talet. Under Fallens Dagar bjuds det på aktiviteter för hela familjen – här hittar du såväl musik och underhållning som tävlingar och aktiviteter.

Nordic Song Festival – 5-13 augusti

I början av augusti anordnas Nordic Song Festival i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Här bjuds du på musikupplevelser på de nordiska språken, och det blir såväl modern som klassisk musik.