Efter en lång vinter kan det vara härligt att blicka framåt mot vårens alla evenemang och händelser. Här kan du läsa mer om vad våren i Trollhättan har att erbjuda.

Vill du lyssna på bra musik, njuta av god mat och dryck eller bjudas på skrattfest? Nedan har vi samlat en rad aktiviteter som anordnas i Trollhättan under vårmånaderna – kanske finns det någonting för just dig?

Weeping Willows – 14 april

Det populära popbandet Weeping Willows ger sig ut på vårturné, och i mitten av april har turen kommit till Trollhättan. Bandet släppte sitt senaste album under hösten 2022 och uppträder på Folkets Hus i Trollhättan. Konserten drar igång klockan 20.00, och åldersgränsen är 18 år (13 år i sällskap med målsman). Här kan du läsa mer om evenemanget.

Måns Zelmerlöw – 21 april

Omåttligt populära Måns Zelmerlöw genomför under mars och april sin första konserthusturné där han besöker 20 städer runt om i landet. Den 21 april kommer han till Trollhättan för ett uppträdande i Folkets hus som inleds med pianobar och avslutas med DJ i Apollon.

Whiskymässa hos Albert – 6 maj

I början av maj är det dags för whiskymässa på Albert, som genomförs för tjugonde året i rad. Mässan invigs klockan 12.30 och rundas av vid 17.00. Här kommer du att kunna prova på hundratals sorters whisky från hela världen och mässan anordnas som vanligt i samarbete med Trollhättans whiskyklubb.

Anis Don Demina – 11 maj

Anis Don Demina är välkänd som både artist, programledare och komiker, och under våren 2023 genomför han sin stand-up-turné som fått namnet “Medges ej”. Till Trollhättan kommer han den 11 maj, och showen genomförs på Folkets Hus med start klockan 20.00.

Smaka på Trollhättan – 12-13 maj

Smaka på Trollhättan är mat- och restaurangfestivalen som tar över Drottningtorget i Trollhättan varje år i maj. Här hittar du allt från kockdueller till andra tävlingar till intervjuer, livemusik och självklart god mat. Missa inte festivalen som i år genomförs 12-13 maj.