Efter en lång vinter kan det vara härligt att blicka framåt mot vårens alla evenemang och händelser. Här kan du läsa mer om vad våren i Trollhättan har att erbjuda.

Vill du lyssna på bra musik, njuta av god mat och dryck eller utmana dig i en inspirerande löpartävling? Nedan har vi samlat en rad aktiviteter som anordnas i Trollhättan under vårmånaderna – kanske finns det någonting för just dig?

Svenska Hits – 25 mars - 30 april

Den 25 mars är det premiär för krogshowen Svenska Hits – Best in show 2022. Här bjuds du på en fullspäckad nöjeskväll med såväl god mat som härlig musik och många skratt. Artisterna som är med är bland annat Jessica Andersson, Johanna Beijbom och Pär Nymark. Krogshowen anordnas i Apollon på Folkets Hus och föreställningen är drygt två timmar lång inklusive paus.

The Real Group – 1 april

Är du sugen på att se den världsberömda vokalgruppen The Real Group live? Den 1 april är det möjligt, då gruppen kommer till Hebeteatern i Folkets Hus för en helkväll. Showen drar igång klockan 19.00 och håller på i drygt två timmar (inklusive paus).

Stiftelsen – 9 april

Det svenska bandet Stiftelsen slog igenom år 2012 med sin singel “Vart jag än går”. Sedan dess har bandet fortsatt att släppa hits, och under våren 2022 ger de sig ut på turné. Bland annat tar man ett stopp i Trollhättan där gruppen uppträder i Apollon på Folkets Hus den 9 april. Föreställningen börjar klockan 20.00 och pågår till klockan 23.00.

Passion för mat – 22-24 april

I slutet av april är det äntligen dags för den populära mässan för mat och dryck – Passion för mat. Mässan anordnas på Nova Arena och här har du chans att smaka på spännande råvaror och möta producenterna. Passion för mat pågår i tre dagar, från fredag till söndag.

Vårruset – 5 maj (Vänersborg)

Delta i Vårruset och utmana dig själv tillsammans med exempelvis kollegorna eller kompisgänget. Loppet går genom centrala Vänersborg och längs med Vänerns strand, och du kan välja en bana på antingen 2,5 eller fem kilometer.

Whiskymässa hos Albert – 7 maj

För nittonde året i rad är det dags för whiskymässa på Albert Kök, Hotell och Konferens. Mässan anordnas i samarbete med Trollhättans Whiskyklubb. Under eftermiddagen finns möjlighet att prova cirka 200 olika sorters whisky från hela världen. Mässan drar igång klockan 12.30 och stänger klockan 17.00.