Trollhättans enda handbollsklubb KFUM och Trollhättans Stad har i en gemensam ansökan bett om att få stå som arrangörer för nästa års ungdoms-SM i handboll.

Skulle finalspelet av ungdomsmästerskapet arrangeras i Trollhättan nästa år, faller det samman med stadens 100-årsjubileum. Och evenemanget är inte av det mindre slaget. Handbollsklubben räknar med 1 000 ungdomsspelare samt omkring 2 000 tillresta supportrar.

- Vid ett eventuellt arrangemang behöver vi boka upp i stort sett samtliga hotellbäddar i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla, berättar KFUM Trollhättans Eje Grönquist i ett pressmeddelande.

För att klara av arrangemanget krävs det sex handbollsplaner - ett antal som Trollhättan inte kommer upp i idag. Det är där kommunen kommer in, som skapar förutsättningar för infrastrukturen.

- Själva slutspelet kommer att gå i Arena Älvhögsborg, men vi kommer också att iordningställa två handbollsplaner i Nova Arena samt en i Slättbergshallens hockeyrink, säger Trollhättans Stads kulturchef Christer Olsson. 

Mästerskapet avgörs under helgen 22-24 april nästa år och om Trollhättan tilldelas värdskapet står klart under våren 2015.

- Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas. Vi är säkra på att vi kommer att erbjuda ett väldigt bra arrangemang. Dessutom blir det ju en ytterligare pusselbit i stadens 100-årsfirande, avslutar Grönquist och Olsson.