Fenomenet julbord ökar i popularitet bland svenskarna för varje år som går. Nu ska Trollhättan.com samla utbudet av julbordsaktörer runt om i staden för att erbjuda en komplett guide till trollhätteborna.

Traditionen med julbord sträcker sig långt tillbaka i tiden. Dess rötter kan spåras till vikingatiden och midvinterblotet; och visst går det än i dag att  se tecken från vikingarnas favoriter, trots att nutidens julbord inte fick sin form förrän under förrförra sekelskiftet. Dopp i grytan, julkorven och syltor har hängt med längst medan andra rätter från förr bytts ut mot moderna klassiker som köttbullar och smaksatt sill.

Julbord kommer nu för tiden i alla dess former och prisklasser. Från vad vi i dag anser traditionellt med julskinka, prinskorv och Janssons Frestelse till nydanande vegetariska bord eller i samband med en festlig show.

Oavsett om man är på jakt efter en småskalig middag med sina närmaste eller en storslagen fest tillsammans med kollegorna vill vi på Trollhättan.com erbjuda ett verktyg att hitta rätt! Här kommer vi att samla utbudet av aktörer i området baserat på bland annat typ av julbord och prisnivå.

Vill ni som julbordsaktör synas hos oss? Skicka i väg ett mejl till [email protected]!