Under fem veckor i juni-juli arrangeras sommarbasketskola i Kronogården och Hjortmossen. Trollhättan.com var där och träffade ungdomarna som hellre än något annat spelar basket under sommaren.

På Hjortmossens nybyggda basket- och fotbollsplan står fem personer i varierande ålder - och längd - och gassar under solens strålar. Här har representanter från Trollhättans Basketbollklubb de senaste veckorna varit på plats för att lära ut kunskap som kärlek om basket.

På tisdagen har endast ett fåtal hittat hit, vilket klubben själva varit förberedda på, då platsen är ny för i år.

- Jag har precis flyttat hit (Hjortmossen). Brukar åka till Kronogården, med orkade inte åka dit i dag, berättar Devin, 12 år, som är en av de tappra två på Hjortmossen.

Även 10-åriga Bleonit har hittat till Hjortmosseparken. Han är här för andra dagen i rad och har endast spelat fotboll tidigare. När han får frågan om han vill fortsätta med basket, blir det ett tveksamt "Ja", men han ska definitivt komma tillbaka.

På Kronogården är det betydligt mer fart och fläkt. Hit kommer omkring femton barn och ungdomar varje dag, enligt ledaren Arbër Zeneli. Tillsammans med sin bror Arianit samt Kay Öhrström och Emil Åkesson håller de igång med både träning, lekar och tävlingar. 

12-åriga Esat Jusufi drömmer om NBA, världens bästa basketliga, och tycker om att träna hårt och bra.

- Jag har varit här alla dagar, alla veckor. Jag ska spela i NBA!

Vad är bäst med att vara med på sommarbasketskolan?

- Att springa och göra armhävningar, utbrister Esat med ett leende.


SOMMARBASKETSKOLA, v. 25-29

Måndag - fredag, kl. 10:00-14:00

Hjortmosseparken & Kronogården vid Lidl-rondellen