Idag är det Valborgsmässoafton och konungens födelsedag. Den 30 april är ett datum då många ger sig ut för att fira in våren. Så hur firar man Valborg? Trollhättan.com har radat upp en hel del sköna tips som passar allt från barnfamiljer till pigga pensionärer!

Valborgsmässofirande i Snäckan, Maria Alberts park

Snäckan har under många år blivit en populär mötesplats för att fira in våren i Trollhättan. Tidigare år har vi kunnat se manliga körsångare ta ton på ”vintern rasat ut” och detta år är inget undantag. Klockan 19 på Valborgsmässoafton kan man lyssna till Vårsångerna som framförs av Trollhättans manskörssångare. Se till att vara på plats redan klockan 18 om du vill lyssna till vårtalet som framförs av Thomas Bjurbäck.

Fackeltåg – Slätthult

Fackeltåget startar från Ryrvägen klockan 18. Musikkåren bjuder på härliga toner och leder fackeltåget till Slätthult där vårtal av pastor Bernt-Olof Jansson samt sång och musik väntar. Brasan tänds klockan 18:30 så se till att vara på plats om du vill se en riktig majbrasa!

Butlers uteservering öppnar

På Valborg är det premiäröppning av Butlers omtyckta uteservering. Butlers öppnar redan klockan 17 på Valborg så det passar utmärkt för dig som vill gå ut och äta något gott. Lite senare på kvällen höjs musiken och nattklubben slår upp portarna.

Fotboll på Pitcher’s

Uppskattar du sport så kan du fira Valborg på Pitcher’s i Trollhättan. Där visas Champions League klockan 20:45, Chelsea FC möter Atletico Madrid.

Go cart på Performance Gokart Center

Köra gocart är något som dem allra flera brukar tycka är riktigt roligt. Som tur är finns Perfromance Gokart Center på Nohabområdet i Trollhättan. Varför inte nyttja deras Drop in och utmana dina vänner på ett fartfyllt Valborgsrace?

Bio på Biograf Forum

Idag är det dags för Sverigepremiär av 2 nya filmer som visas på biograf forum i Trollhättan. Filmen Divergent har fått hela 7,5 i betyg på imdb.com och är en äventyr/sci-fi film regisserad av Neil Burger som bland annat ligger bakom succéfilmer som Limitless och Illusionisten. Den andra filmen heter Brick Mansions, där spelas huvudrollen av Paul Walker (som tragiskt gick bort i en bilolycka i slutet av november förra året) och filmens handling utspelar sig i ett raserat Detroit där Walker möter tuffa utmaningar som undercover-snut.