I kväll reser Trollhättans hockeygrabbar till Vänersborg - och det lär bli heta känslor på isen.

Det var sexton år sedan sist. Men i kväll har det än en gång blivit dags för THC och VHC att drabba samman på A-lagsnivå.

- Det är riktigt kul för oss hockeyälskare att vi har derbyn igen och att intresset för ishockeyn i Tvåstad ökar. Detta kommer att bli en riktigt spännande match både för spelare, ledare och oss som sitter på läktaren, kommenterar sportchefen Eric Bowallius på Trollhätteklubbens hemsida.

Vänersborg är i år nykomlingar i HockeyTvåan, men har inlett säsongen mycket bra och har häng på tabelltoppen. Efter åtta spelade matcher har grannstaden lyckats spela hem fjorton poäng och en femteplats. Hetaste poänggörare har hittills varit Marko Stretovic, som tryckt dit åtta mål och sex assist. Laget kommer senast från en vinst efter förlängning mot Ulricehamn.

I fjol gjorde THC en väldigt lyckad säsong i tvåan - dock har det varit upp och ner under inledningen av årets säsong. Totalt har Trollhätteklubben tio poäng, vilket i nuläget betyder en nionde plats i tabellen. THC har haft en genomgående stark offensiv, och kan skryta med hela tre av sina spelare i poängligans topp fem. Dock har laget fallerat på många insläppta mål, vilket gjort att man halkat efter tabelltoppen.

Vänersborgs HC - Trollhättans HC

Datum: 30 oktober, 2015

Tid: 19:00

Plats: Brätte Ishall, Vänersborg