Dagens premiärer på Biograf Forum är inga mindre än två filmer fullspäckade av hjältar. Actionkomedin Kingsman: The Secret Service och Disneys senaste - Big Hero 6 går upp på duken i kväll.

KINGSMAN: THE SECRET SERVICE

Med Colin Firth, Michael Caine och Samuel L. Jackson i rollistan är det inte lätt att misslyckas. I denna stjärnspäckade actionrulle, regisserad av Matthew Vaughn, bjuds vi in i agenternas hemliga värld.

Den erfarne agenten Harry Hart ser potential i en ung man som är på väg in i den kriminella världen. Gary, eller "Eggsy" som han kallas, rekryteras till en superhemlig underrättelsetjänst där han får genomgå tuffa prövningar i hopp om att bli agent. I samma veva hotar ett excentrisk teknikgeni jordens befolkning...

Regi: Matthew Vaugn

Skådespelare: Colin Firth, Taron Egerton, Michael Caine, Samuel L. Jackson mfl.

Salong/Tid: Hebeteatern, 20:00

Längd: 2h9min

Pris: 105 SEK


BIG HERO 6

Big Hero 6 är det senaste tillskottet på Disney-himlen. Filmen, som är baserad på Marvel-serien med samma namn, följer ett karakteristiskt gäng i den teknikgalna staden San Fransokyo.

Det 13-åriga barngeniet Hiro är mest intresserad av robot-fighting och anser sig vara för smart för skolan. När han följer med sin storebror till stadens teknikcollege ändrar han dock uppfattning - han bara måste få en plats som student. För att komma in på skolan krävs något extraordinärt i teknikväg som ska visas upp under ett event. Kvällen som skulle bli den bästa i Hiros liv tar dock en plötslig vändning...

Regi: Don Hall & Chris Williams

Röstskådespelare: Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney, Jamie Chung, Damon Wayans Jr mfl.

Salong/Tid: 

Hebeteatern: 17:00 (svenskt tal)

Forum 1: 18:30 (engelsk tal + 3D)

Längd: 1h48min

Pris: 85 SEK / 105 SEK (3D)