• Evenemang idag
Fredag
11
Februari 2022
Apollon (Numrerad) Trollhättan

I solnedgången - En kväll med Mando Diao

"I solnedgången" En Kväll med Mando Diao på Svenska.

Mando Diao släppte precis innan sommaren det hyllade albumet ”I solnedgången”, det första på svenska sedan 2012 då de tog landet med storm genom klassikern ”Infruset”, som inte bara vann en Grammis utan också låg etta på albumlistan, sålde dubbel platina och har över 70 miljoner streams på Spotify. ”Infruset” som byggde på Frödings älskade poesi, slog också alla rekord på Svensktoppen där det låg etta med ”Strövtåg i hembygden” i inte mindre än 86 veckor (alltså i nästan två år). Med nya albumet gick de rakt in i toppen på albumlistan och stannade topp 40 över hela sommaren. De har återigen hyllats unisont av svensk press och även gjort all TV möjlig sedan singel-släppet ”Själens skrubbsår” i våras. De har gjort Luuk & Hallberg, SVT Sverige, Nyhetsmorgon, SVT Morgonsoffan, Nationaldagsfirandet, Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och även Rockbjörnen och Barncancer-galan.

Urval av recensioner kring albumet:

AFTONBLADET 4/5
”Mando Diao har gjort det igen”

GAFFA 5/6
”Med det nya albumet möter de förväntningarna med bravur. Mando Diao fortsätter att imponera och visa på sin bredd. I solnedgången har själ, rakt igenom”.

DI WEEKEND 4
”Magnifikt. Att det fungerar så bra har helt att göra med Björn Dixgårds sång. En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska. Hans stämband är som ohyvlad furu”.

DT 4/5
”Det är starkt, rentav mästerligt, med fin-mejslade texter och oemotståndliga melodier. Att satsa på jazz- och folkvise-pop år 2020 är knappast kommersiellt, utan vittnar om integritet.”

GÖTEBORGSPOSTEN 4/5
”Det är vackert, romantiskt och vemodigt. Jag tycker om att Mando Diao i det här sammanhanget lägger undan så mycket av rockbands-attityden och istället sätter skörheten och ödmjukheten i främsta rummet”.

BORÅS TIDNING 4/5
"Mando Diao har lyckats skapa en ny visskatt som både känns passande i nuet, men som låter som musik som skulle kunna ha sjungits på skolavslutningar i decennier.”

KULTURNYTT P1
”Ett ljuvligt hantverk som Mando Diao förenar i oförglömliga melodier.”

POPMANI
”Det är något alldeles speciellt med att höra Björn Dixgård sjunga på svenska. Få moderna röster gör sig så bra i visor på svenska som Dixgårds unika röst som återigen får visa sin fulla potential på nya skivan. Mando Diao återvänder helt enkelt till ett vinnande koncept, utan att för den delen upprepa sig. Som nedbäddad i mjuk mossa, omringad av naturens dofter och ljud framkallar musiken ett lugn, en harmoni, som tillåter lyssnaren att omfamna en efterlängtad sommar efter en lång och märklig vår.”

HYMN
”Skivan berör människans problem, skavanker och tillkortakommanden. Den är solidarisk och allt annat än tillrättalagd. Det är proggigt, dynamiskt och okonstlat vilket lyfter spåren ”Långsamt” och ”Sorgen” till att bli absoluta fullträffar. Mando Diao har släppt en av bandets mest stabila skivor. Hög lägstanivå med få toppar. Hellre det än motsatsen.”

NÖJESGUIDEN
”Det finns något hjärtligt och värmande över I solnedgången. Under en stund får en uppfatta Mando Diao som ett tryggt band, som inte letar efter bråk eller udda kickar. Jag hoppas Björn Dixgård fortsätter sjunga visor ända tills han blir en gammal gubbe.”

VÄRMLANDS FOLKBLAD 4/5
”Allt annat än en upprepning. Det är snor-snyggt producerat, i kombination med en rätt murrig och smutsig inställning till själva utförandet.”

ÅLDERSGRÄNS
13 år

TILLGÄNGLIGHETSANPASSADE PLATSER
Dessa beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Till detta event finns det rabatterade priser.
De gäller för dig som:

Jobbar inom Landstinget Västra Götaland = 365:-

Jobbar inom Högskolan Väst = 365:-

Jobbar inom Trollhättans stad och är medlem i Rabatten = 315:-

Dessa biljetter finns endast tillgängliga för köp via Folkets Hus Kulturhuset reception. Öppet onsdag-fredag 14.00-18:00. 0520-422500.

Boka på Tickster
I siffror

945 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Apollon (Numrerad)). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. I solnedgången - En kväll med Mando Diao, Apollon (Numrerad)

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November