• Evenemang idag
Tisdag
4
Februari 2020
Stadsbiblioteket Trollhättan

Författarbesök

Klas Östergren debuterade 1975 med romanen Attila. Genombrottet kom 1980 med Gentlemen som blivit en modern svensk klassiker. Sedan dess har han bland annat gett ut en lång rad romaner, översatt Salinger och Ibsen, skrivit manus för film och tv, varit ledamot i Svenska Akademien (2014-2018) och fått Sveriges Radios Novellpris. Hösten 2019 kom hans senaste roman, Hilde, som utspelar sig i 1920-talets Berlin.

Lars Andersson debuterade 19 år gammal med romanen Brandlyra. Några år senare, kom det publika genombrottet med Snöljus (1979). Han har sedan dess gett ut en lång rad romaner och essäsamlingar. Som översättare har han arbetat med norsk litteratur och till exempel tolkat Kjell Madsen, Edvard Hoem och Arne Garborg till svenska. Nu är han aktuell med romanen De Gaulles dotter och kommissarie Ringer som kom ut 2019. I vinter ger sig de båda författarna ut på vägarna tillsammans med ett eget program som kretsar kring temat snö.

Datum: Tisdag 4 februari kl 18.00
Plats: Scenrummet.
Arrangörer: Forum för poesi och prosa, Folkuniversitetet och Trollhättans Stadsbibliotek.

I siffror

348 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni