• Evenemang idag
Fredag
31
Januari 2020
Kulturbaren Trollhättan

Jazzfilmfestival

I ett samarbete med Folkets hus och Trollhättans Filmstudio har vi nöjet att visa två filmer med två av jazzvärldens ikoner. Ella Fitzgerald, Just one of those things samt Miles Davis Birth of the cool.

Program:
17.00 Kulturbaren öppnar. Konsertkortfilm visas i Kulturbaren
18.00 Forum 2: Ella Fitzgerald: Just One Of Those Things
19.30 Paus. Konsertkortfilm visas i Kulturbaren
20.15 Forum 2: Miles Davis: Birth of the Cool
22.15 Slut

Vid detta evenemang kan du förboka förtäring i bistron om du vill äta i pausen:
Sörens underbara skaldjursoppa med hembakat bröd. 119 kr
Osttallrik 99 kr
Tapastallrik 99 kr


Ella Fitzgerald: Just One Of Those Things

Ella Fitzgerald var en av USA:s absolut största jazzsångerskor under 1900-talet, och gick under hedersbenämningen The First Lady of Jazz. Denna okonventionella dokumentär följer hennes liv från en talangtävling på Harlems Apollo Theatre 1934 och genom hennes 50-åriga sångarliv. Filmen återskapar stämningarna genom bilder och musik, samt speglar både passionerna och problemen i samhället under hennes unika karriär. Filmen innehåller intervjuer med bland annat Smokey Robinson, Jamie Cullum, Tony Bennett och Norma Miller.


Miles Davis: Birth of the Cool

Miles Davis är mannen med ett sound så vackert att det kan krossa ditt hjärta. Detta är den intima dokumentären om en av jazzens absoluta mästare. Trumpetaren Miles Davis var en egensinnig naturkraft, själva förkroppsligandet av begreppet cool. Det centrala temat i hans liv var hans rastlösa beslutsamhet att bryta mot regler och leva livet på egna villkor. Vi får uppleva arkivbilder, privata filmer och intervjuer med några av världens främsta musiker, för att undersöka mannen bakom musiken och varför Davis än idag är en relevant röst.

Entré 100 kr

Varmt välkomna!


Tid: 17:00 - 22:15

I siffror

728 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November