19-21
Jul 2019
Trollhättan

Fallens Dagar 2019

Juli månad och det är i vanlig ordning dags för Sveriges äldsta stadsfestival - Fallens Dagar! I år äger folkfesten rum mellan 19-21 juli och likt tidigare år är fallpåsläppen en av höjdpunkterna.

Den kostnadsfria stadsfestivalen arrangerades första gången 1959, med syfte att hylla Trollhättans spektakulära fall. Än idag är det det häpnadsväckande spektaklet som står i fokus när staden fylls av förväntansfulla besökare från hela Sverige.

Kraftprovet
Under Fallens Dagar arrangeras Kraftprovet - en kvartsmara i Trollhättans vackra sluss- och fallområde. Årets upplaga är det 33:e i ordningen och som vanligt är loppet startskottet på stadsfestivalen. Delta själv eller se motionärer som internationella elitlöpare kämpa sig igenom den 11,6 kilometer långa banan. Under fredagen bjuds det även på löptävlingar så som Slussprovet för de som inte vill springa lika långt, Miniprovet för ungdomar och Knatteprovet för de allra minsta löparna.

Marknad, tävlingar & gatuartister
Trollhättans centrala delar sprudlar av knallemarknader, gatuartister, tävlingar och uppvisningar när Fallens Dagar intar stan. Du kan också prova på aktiviteter med lokala föreningar och se vad stadens företag har på gång.

Musik i toppklass
Fallens Dagar är ingenting utan musik! Under festivalens tre dagar intar flera av landets främsta artister scenerna runt om i stan. Sedan några år tillbaka äger de största konserterna rum på en scen på Drottningtorget - mitt i Trollhättan. 2019 blir dock ett undantag då konserterna kommer att hålla på Folkets Park på grund av renovering av Drottningtorget. Tidigare år har stadsfestivalen gästas av stjärnor så som Miriam Bryant, Bobby Kimball, Eric Saade, Jerry Williams, Louise Hoffsten, Ulf Lundell, Miss Li och Måns Zelmerlöw.

Årets upplaga av Fallens Dagar gästas av inga mindre än Timbuktu, Molly Sandén, Linnea Henriksson, Eric Gadd, Smith & Thell, Liamoo, Hanna Ferm, Bröderna Norberg, Kaurna Cronin & Band och Malou Prytz.

ALLA ARTISTER 2019

Fredag, 20 juli
LIAMOO (Stora Scenen, Folkets Park)
HANNA FERM (Stora Scenen, Folkets Park)
MALOU PRYTZ (Stora Scenen, Folkets Park)

Lördag, 21 juli
TIMBUKTU (Stora Scenen, Folkets Park)
MOLLY SANDÉN (Stora Scenen, Folkets Park)
LINNEA HENRIKSSON (Stora Scenen, Folkets Park)

Söndag, 22 juli
ERIC GADD (Cirkus Cirkus)
SMITH & THELL (Cirkus Cirkus)
KAURNA CRONIN & BAND (Cirkus Cirkus)
BRÖDERNA NORBERG (Cirkus Cirkus)

Populära fallpåsläpp
De berömda Trollhättefallen lockar storpublik under Fallens Dagar-helgen med flera fallpåsläpp varje dag. För en alldeles särskild upplevelse rekommenderas att besöka fallen kvällstid då belysning höjer stämningen.

FALLPÅSLÄPP 2019
Fredag, 19 juli
12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 & 23:00
Lördag, 20 juli
12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 & 23:00
Söndag, 21 juli
12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00 & 23:00

I siffror

322 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj