3-3
Dec 2016
Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan

Rocken Kommer Till Trollhättan

Välkomna till den stora releasefesten där författaren Per Åke Qvick signerar böcker och flera av de medverkande i boken återigen stiger upp på scenen. Marionet, Rat Salad, Zabotage, Paté och Andra Sidan är några av de band som är på gång men fler kan det bli.

För snart tjugo år sedan kom boken ”Rocken kommer till Trollhättan” som täckte perioden 1955 till 1969.
Nu är det dags för uppföljaren som handlar om åren 1970 – 1985.

3 december i Apollon, Folkets Hus Kulturhuset kommer en stor releasefest att hållas där författaren Per Åke Qvick signerar böcker och flera av de medverkande i boken återigen stiger upp på scenen. Marionet, Zabotage, Horoscope,Leif Jordansson med Patéorkestern och Andra Sidan är några av de som är på gång men fler kan det bli.

Marionet
När jag för ett antal år sen blev tillfrågad av en yngre person om vilka konserter som varit de bästa jag upplevt så blev svaret: The Tubes 1979, Violent Femmes 1984 och två spelningar med ett lokalt band som hette Marionet 1983 respektive 1984. Marionet hade allt. Utstrålning, bra låtar och ett fräckt sound där Ove Flinks fylliga basspel, tillsammans med Martin Johanssons sylvassa gitarr och Dan Johanssons bullermattor lade en dynamisk grund till Göran Florströms dramatiska röst.

Zabotage
Mikael Sjögren, Conny Flink och Christian Hallberg.
Ett av de tidigaste banden med att spela hårdrock i stan var Zabotage, Choke och Censur. Efter att gruppen upplösts 1986 gick Conny och Mikael vidare och började spela med Ulrik Eliasson i Sweet Little Company.

Horoscope
Mikael Andersson, som är mera känd som Mikael Teger, har varit verksam sedan sjuttiotalet och var mycket tidig med att spela hårdrock i bandet Choke. Mest känd är han dock för sitt band Horoscope och var även under många år rocktrubadur främst på saligt insomnade Gransäter.

Leif Jordansson – Med något/några av sina Trollhätteband – Paté, Gillis Jordans Bluesbreakers, Dick Tracy och Andra Sidan
En av Trollhättans mera framstående musikprofiler som också gjort sig ett namn även utanför stan är Leif Jordansson. Hans musikaliska historia är en väg av sökande och experimenterande med olika former av såväl musik som instrumentering. Att aldrig stå stilla utan ständigt söka vidare och tänja på gränserna är fortfarande Leifs främsta kännetecken tillsammans med en konstnärlig medvetenhet som är sällsynt bland rockmusiker.

och möjligen Paul Paljett, Occasion, Jättetall och några till….

Lokal: Apollon

I siffror

66 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

2548 st

har besökt evenemanget på Trollhättan.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folkets Hus Kulturhuset). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Rocken Kommer Till Trollhättan, Folkets Hus Kulturhuset

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Trollhättan.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Trollhättan. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni