Det sprudlar av aktivitet i Trollhättan denna sommar. Här har vi samlat en del av vad som är på gång!

Redan i dag drar den efterlängtade rockfesten Vicious Rock Festival i gång på Folkets Park. Under helgen väntar framträdanden av storheter som de finska monstren Lordi, svenska punkrockarna Sator och tidigare W.A.S.P.-gitarristen Chris Holmes som är på plats med sitt band Mean Man.

På Innovatumområdet kan du få en inblick i livet förr i tiden när "Glimtar Ur NOHAB:s Historia" sätts upp för fjärde året i följd. Den improviserade föreställningen visas varje vardag fram till och med den 18 juli. Missa inte heller sommarlovsaktiviteterna på Innovatum Science Center där det bland annat byggs raketer och experimenteras med slajm.

De populära guidade turerna av Trollhättans slussområde och Olidans kraftstation har äntligen dragit i gång för sommaren. Varje dag anordnas tre turer som låter dig upptäcka de historiska platserna. För en betydligt barnsligare promenad är Upptäck Lekplatsstaden ett alternativ. Här får du både lek och lärdom på köpet i och med appen Active Quiz.

Testa på livet som cowboy när Engelbrekt Gård bjuder in till Westerndag. Res 100 år tillbaka i tiden och prova på allt från yxkastning till ridning. Även i Upphärad kan du uppleva en svunnen tid i sommar. Hos Höljbacka Brandmuseum kan du se gamla brandbilar och lära dig mer om brandskyddet förr i tiden.

Som traditionen lyder fylls slussområdet av häftiga bilar varje onsdag under juni, juli och augusti då Trestads Veteranbilsklubb arrangerar sina välbesökta Slussträffar. Ännu en tradition är Trollhättefallen som hänfört besökare som ortsbor i århundraden. Under juli och augusti öppnas dammluckorna varje dag klockan 15, bortsett från under stadsfestivalen Fallens Dagar då det sker flera gånger om dagen.

I år infaller Fallens Dagar den 21-23 juli och som vanligt inleds festligheterna med kvartsmaran Kraftprovet. Även i år har arrangörerna fått några av Sverige starkast lysande stjärnor till Trollhättan, eller vad sägs om FO&O, Stiftelsen och Magnus Carlson?

Efter 35 år har det blivit dags för allsången på Forngården att säga hej då. Lars-Eric Frendberg tackar nu för sig tillsammans med de lokala stjärnorna Malin Holm, Jota Thorén och Paul 'Paljett' Sahlin.

Lördagen den 19 augusti är Slussdagen tillbaka med aktiviteter för hela familjen. Det blir i år ponnyridning, musikunderhållning, marknad och så klart slussning med Elfkungen! I slutet av augusti väntar också världens största tävling för rullskidor - Alliansloppet. Under en hel vecka avgörs tävlingar med lika väl motionärer som elitidrottare på startlinjen.

Håll koll på vår evenemangskalender och missa inget spännande denna sommar!