Det blev lite av varje för Trollhättans HC den gångna helgen. Fredagen slutade med vinst mot Kungälv medan det blev förlust mot Bäcken på söndagen.

Trollhättans HC - Kungälvs IK

Mot Kungälv kom första målet, till hemmapublikens glädje, med knappa fyrtio sekunder kvar att spela av första perioden. Trollhättans Marcus Nyström spelades då fram av Albin Larsson och William Frölin.

Inte riktigt lika länge dröjde det i matchens andra period innan första fullträffen var ett faktum. THC:s Jonas Lönn tryckte dit 2-0 i numerärt överläge - och även där var Frölin delaktig. Efter ett reduceringsmål av gästerna från Kungälv kunde Victor Kjellsson avsluta perioden genom att göra 3-1 med en man mer på isen.

4-1 kom två minuter in i period tre, då Jacob Bertilsson gjorde sitt första mål för säsongen.

4-1 (1-0) (2-1) (1-0)

Marcus Nyström 1, Jonas Lönn 1, Victor Kjellsson 1, Jacob Bertilsson 1

97,92% Erik Brunbergs räddningsprocent (47/48)

2 antal utvisningsminuter

Bäcken HC - Trollhättans HC

Betydligt dystrare resultat bjöds det på under söndagen. Redan efter tio minuter på isen hade hemmalaget dragit ifrån till en 5-1 ledning. Något THC aldrig riktigt återhämtade sig från.

Efter en mållös andra period lyckades Trollhättelaget snygga till siffrorna genom två snabba mål - varav ett kom i numerärt underläge via Markus Twillman. Victor Kjellsson skrev slutresultatet till 5-3.

5-3 (5-1) (0-0) (0-2)