Gårdagens match i fotbollens division 1 södra slutade med vinst för FC Trollhättan.

FC Trollhättan kunde under söndagen knipa tre poäng efter vinst med uddamålet mot Qviding IF. Matchen avgjordes på Valhalla Idrottsplats i Göteborg och blev en målfattig saga.

Hela första halvlek ägdes bollen av hemmalaget, som trots det inte lyckades med några farligare målchanser. I den 54:e spelminuten förändrades dock matchbilden då Qvidings Joakim Hall tilldelades gult kort efter en kapning på Daniel Janevski. Det var Halls andra kort och spelaren fick med det lämna planen. I och med utvisningen fick FC Trollhättan större bollinnehav och kunde ta mer kontroll över matchen.

I den 79:e spelminuten kom målet som skulle ge FC Trollhättan segern. Efter en urstark prestation från anfallaren Viktor Mollapolci kunde han själv sätta dit 0-1 mellan benen på en försvarare.

Joakim Halls röda kort kom inte att bli det enda i matchen då FCT:s Joseph Daoud, som precis varit avstängd, tilldelades ett i matchens 89:e minut. Efter en hög spark, där Daouds dubbar träffade Agon Beqiri svårt i ansiktet, blev det livat både på plan och i publiken. Domaren gav först gult, som efter diskussioner med linjemännen blev rött.

Qviding kunde inte kvittera under matchen fem tilläggsminuter och segern med följande tre poäng var säkrad för Trollhättelaget. FCT ligger nu på 8:e plats i tabellen med 20 poäng.

Nästa match spelas på onsdag då FCT tar emot allsvenska Falkenberg FF på Edsborg. Segrande laget avancerar i Svenska Cupen.