Kvällens premiärer på Biograf Forum är den storslagna äventyrsrullen "Big Game" och det australienska krigsdramat "The Water Diviner".

BIG GAME

Från finska regissören Jalmari Helander kommer nu den actionfyllda äventyrsrullen "Big Game" - en berättelse om ett minst sagt omaka par som tvingas överleva i vildmarken.

Tonåriga Oskari står inför sitt livs utmaning: att överleva 24 timmar i den finländska vildmarken. Mandomsprovet, som genomförts av generationer, tar dock en helvändning när Oskari springer på självaste presidenten av USA bland granar och kottar. Presidentens flygplan har då blivit nedskjutet av terrorister och världens mäktigaste man finner sig själv i en pressad situation.

Regi: Jalmari Helander

I rollerna: Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Felicity Huffman, Victor Graber, Ray Stevenson, mfl.

Salong/Tid: Forum 2, kl. 18:00

Längd: 1h31min

Pris: 100 SEK


THE WATER DIVINER

Hollywood-kungligheten Russel Crowe både regisserar och gör huvudrollen i det australienska krigsdramat "The Water Diviner" - en historia om att aldrig ge upp hoppet.

När den australienska bonden Connor och hans fru meddelas att deras tre söner saknas efter slaget vid Gallipoli, vänds livet upp och ned. För Connors fru blir dagarna för tuffa och han bestämmer sig snart för att själv ta reda på vad som hänt de tre. Connor reser till Turkiet där han skapar minnen och vänner för livet, samtidigt som han aldrig släpper hoppet om sönerna.

Regi: Russel Crowe

I rollerna: Russel Crowe, Olga Kurylenko, Yilmaz Erdogan, Isabel Lucas, Jai Courtney, Cem Yilmaz, mfl.

Salong/Tid: Forum 2, kl 21:00

Längd: 1h51min

Pris: 100 SEK