Västtrafik granskas nu av Konsumentverket, med anledning av att pengar kunder satt in på sina kort försvinner efter en tid. Det uppger GöteborgsPosten.

Det var under oktober månad som en man från Gällivare kontrollerade saldot på sitt Västtrafikkort, som han laddat på med omkring 600 kronor vid ett besök i västra Sverige för några år sedan. Vid kontrollen visade det sig dock att kortet var tömt.

Enligt kollektivtrafikbolagets kundtjänst så var "produkten utgången", då kortet inte använts på tre år. I en anmälan till konsumentombudsmannen undrar då mannen om det är enligt lag, skriver GP.

Konsumentverket har därmed startat ett tillsynsärende mot företaget och menar att treårsregeln "kan betraktas som ett oskäligt avtalsvillkor". I en skrivelse till Västtrafik nämner myndigheten att kontoladdningen ska tydas som "en omvandling av pengar" och betalas tillbaka till kunden om de ej utnyttjas. Dessutom anser Konsumentverket att regeln om tre år är alldeles för svår att finna på företagets webbsida.