Enligt en ny nationell undersökning är västsvenskarna allt mer nöjda med kollektivtrafiken som Västtrafik tillhandahåller.

I nationella undersökningen Kollektivtrafikbarometern har kunder samt allmänheten besvarat frågor gällande resvanor, kvalitet och service. Resultatet visar att Västtrafiks kunder är allt mer nöjda med vad som erbjuds.

- Vi jobbar målmedvetet med att förbättra vårt erbjudande och vår service och det är glädjande att se att våra kunder uppskattar det vi gör, säger Västtrafiks VD Lars Backström i ett pressmeddelande.

Antalet kunder i Västra Götaland som är nöjda eller mycket med sin senaste resa har ökat med två procentenheter sedan 2013, och uppgår idag till 79 procent. Samtidigt menar 54 procent att de är nöjda eller mycket nöjda med Västtrafik överlag, vilket är en ökning med en procentenhet från föregående år. 

Undersökningen visar även att antalet missnöjda kunder minskar. Endast sju procent säger att de är missnöjda med sin senaste resan, vilket är en nedgång med tre procent från 2013. Tolv procent är missnöjda med Västtrafik överlag, en minskning med två procent.

- Fortfarande ligger vi en bit under snittet för riket men vi är på rätt väg. Vi kommer att ha fortsatt fokus på punktlighet och pålitlighet. Samtidigt jobbar vi med att göra det enklare att betala och resa med oss och förbättra våra kundmöten. Där kommer vi att se resultat under året, säger Backström.