På lördag brummar årets upplaga av Västrallyt igång.

Totalt ska 186 kilometer avverkas när Västrallyt arrangeras av SMK Trollhättan i helgen. Rallyt körs över sju specialsträckor, motsvarande 57 kilometer, både på grus och asfalt. Tävlingen är bland annat en del av Svenska RallyCupen och kommer att köras i Trollhättan med omnejd, med start och målgång vid N3 på Nohabområdet.

Flera olika klasser kommer att kunna skådas - allt från ungdomsrally till A-licensierade förare med 4WD fordon. Startfältet är fyllt till max, med totalt 195 deltagande fordon. Totalettan, totaltvåan och totaltrean i varje klass får pris efter att alla sträckor är genomförda.

Första start sker klockan 10:00 vid N3 och starttiden är därefter flytande.


STRÄCKOR

SS1, Torp - En sträcka på 2,7 km med start i Tollered som fortsätter genom Torp.

SS2, Burhult - En sträcka på 10,7 km med start vid Ryd som fortsätter via Slättebacken, Pussen, Burhult, över Sundasjön och med målgång vid Kålltorp.

SS3, Skogstorp - En sträcka på 15,6 km med start utanför Skepplanda som fortsätter genom Uddatorp och vidare mot mål i Valebråta.

SS4, Hedebergs Kapell - En sträcka på 5,5 km med start vid Knutstorp som fortsätter via Hökedalen, Korsdalen, Hedeberg och mål i Vällebo.

SS5, Rolken - En sträcka på 12,1 km med start utanför Hulan som fortsätter genom Svarvarebo, Brännet, Örneberget och med målgång strax efter Lunnabo.

SS6, Kabelvägen - En sträcka på 8,9 km med start mellan Grästorp och Främmestad som fortsätter via Hertigabo, Bistocksmade, Hökhammar och med mål i Norra Björke.

SS7, Hedeäng - Körs på Trollhättans rallycrossbana, en sträcka på 1,5 km.


STARTTIDER

Huvudstart Innovatum kl. 10:00

SS1 kl. 10:53

SS2 kl. 11:18

SS3 kl. 12:04

SS4 kl. 13:07

SS5 kl. 13:33

SS6 kl. 14:16

SS7 kl. 14:49

Målgång Innovatum kl. 15:14

SÄKERHET

Arrangören uppmanar publiken att:

  • inte stå på farliga ställen som bilarna kan nå
  • stå upp och följa tävlingsbilarna med blicken
  • ha respekt för bilarnas fart
  • respektera skyltar och avspärrningar
  • respektera funktionärernas anvisningar
  • vara uppmärksam på ditt barn
  • använda ditt sunda förnuft och hjälpa andra att stå rätt


ÖVRIG INFORMATION

Från och med den 28 augusti är det möjligt att köpa program för Västrallyt. Programmet innehåller karta över körsträckan och gäller som entrébiljett för specialsträcka 7. Försäljning sker hos Shell Gärdhemsvägen och Statoil Lasarettsvägen i Trollhättan.

Program finns även att köpa hos Shell i Grästorp, Gulfmacken i Nol, Nossans Spel & Godishörna i Nossebro, 42:ans Kiosk & Gatukök i Sollebrunn, Kryddlunds Lanthandel i Åsaka, Statoil i Älvängen samt Shell på Gropbrovägen i Vänersborg.

Datum: lördag 30 augusti

Plats: N3 på Nohabområdet

Från och med fredag 29/8 klockan 15:00 till och med lördag 30/8 klockan 19:00 kommer Västrallyt disponera parkeringar på Innovatums område. De parkeringar som berörs är de öster om byggnad 31, väster och norr om byggnad 74 samt framför byggnad 73 och N3.