Trollhättans Filmstudio har släppt sitt program för våren 2015. Här kan du se vilka filmer som går upp på duken!

Söndagen 18 januari

STILL LIFE

Still Life är ett drama om kommunalarbetaren John May. Hans yrke går ut på att finna anhöriga till personer som avlidit i ensamhet, en uppgift som han tar på största allvar.

I rollerna: Eddie Marsan, Joanne Froggatt, Karen Drury mfl.


Onsdagen 21 januari

NEBRASKA

En alkoholiserad far och hans obeaktade son ger sig ut på en resa från Montana till Nebraska, för att göra anspråk på en miljonvinst.

I rollerna: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb mfl.


Söndagen 1 februari

FRANSKA FÖR NYBÖRJARE

En dokumentär som följer en grupp elever i en förberedelsekurs i franska. Här delas fascinerande historier tonåringar emellan om drömmen att förändra sitt liv.

Regi: Julie Bertuccelli


Onsdagen 4 februari

TVÅ DAGAR, EN NATT

En fransk-belgisk-italiensk dramafilm om en ung mor som upptäcker att hennes arbetskamrater står inför ett val - en betydande bonus eller hennes avsked. Den unga modern har endast ett par dagar på sig att rädda sitt jobb.

I rollerna: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée mfl.


Söndagen 15 februari

BOYHOOD

Tolv år har regissören Richard Linklater spenderat med att skapa "Boyhood". Här får vi följa Mason - från fem års ålder till hans 18-årsdag.

I rollerna: Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Patricia Arquette mfl.


Onsdagen 18 februari

TURIST

Svensk storfilm av Ruben Östlund, som är Sveriges Oscarsbidrag 2015. Under en skidsemester i Alperna utlöses en lavin och istället för att rädda sin familj springer pappan för livet.

I rollerna: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli mfl.


Söndagen 1 mars

EN DUVA SATT PÅ EN GREN OCH FUNDERADE PÅ TILLVARON

En film av Roy Andersson som tar upp frågor om vår existens i vår egen tid. 


Onsdagen 4 mars

IDA

Här får vi en inblick i 60-talets Polen och den blivande nunnan Idas liv. Innan hon avlägger sitt löfte som nunna, får hon tillåtelse att söka efter sin mor, som lämnade Ida på klostret i ung ålder.

I rollerna: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig mfl.


Söndagen 15 mars

'71

Den unge brittiska soldaten Gary Hook blir under oroligheterna i Belfast 1971 lämnad kvar i en katolsk stadsdel. Ensam måste den unge mannen ta sig förbi IRA och till sin hembas.

I rollerna: Jack O'Connell, Paul Anderson, Richard Dormer mfl.


Onsdagen 18 mars

THE SKELETON TWINS

Tvillingparet Maggie och Milo tar upp kontakten med varandra efter tio år isär, när de båda lurar döden samma dag. De lever helt olika liv, Maggie som tandhygienist med familj i New York och Milo som skådespelare i Hollywood - men en sak delar de två - de har båda tappat greppet om livet.

I rollerna: Kristen Wiig, Bill Hader mfl.


Söndagen 29 mars

WALESA

En film baserad på Lech Walesas liv - en polsk legend som gick från ett yrke som hamnarbetare till att bli landets mest inflytelserika man.

I rollerna: Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska, Iwona Bieska mfl.


Onsdagen 1 april

MUREN

Den unge Omar, en palestinsk bagare, trotsar alla lagar och klättrar om och om igen över Israels separationsmur. Varför? - Hans flickvän Nadia bor på andra sidan Västbanken.

I rollerna: Adam Bakri, Leem Lubany, Iyad Hoorani mfl.


Söndagen 12 april

LOCKE

Platschefen Ivan Locke står inför den största prövningen i sin karriär. När han en kväll får ett telefonsamtal, släpper han allt, sätter sig i bilen och kör mot London.

I rollerna: Tom Hardy


Onsdagen 15 april

MIMI & GRIGRIS

25-årige Grigris är förlamad i ena benet, men har ändå en önskan om att bli dansare. Plötsligt blir Grigris styvfader sjuk och familjen är i behov av pengar - då vänder sig han sig till ett arbete som bensinlangare.

I rollerna: Souleymane Démé, Anaïs Monory, Cyril Guei mfl.

Alla filmer visas i Hebeteatern, Folkets Hus, klockan 18.30