Unga talangen Nils van der Poel har beslutat sig för att ta en paus från skridskorna.

I ett öppet brev skriver van der Poel att han under en längre tid ifrågasatt hur hans tid spenderades och att han funderat över hur vardagen skulle se ut utan skridskorna.

"I min satsning har jag alltid haft målbilden av att bli bäst framför mig och jag har försökt undgå alla risker som skulle innebära att jag inte blev det. En inställning som har fått mig att ägna en väldigt stor del av min tid till att äta, vila och träna. Till slut blev det enformigt och när framgångarna kom ifrågasatte jag min satsning mer och mer", skriver skridskoåkaren.

Han ska redan i augusti förra året känt att en paus från satsningen var på sin plats. Det då han trots en bra försäsong och utmärkt form inte hittade suget att åka skridskor. Efter ett par månader tog han upp sina tankar med sin coach, och tillsammans fattade de beslutet om en paus.

"Vi diskuterade situationen och vi båda insåg att jag behöver en paus från skridskoträningen. Hur lång en sådan paus skulle bli var absolut inget vi spikade, men vi snackade om allt från två månader till scenariot att jag aldrig kommer tillbaka."

Nils van der Poel har nämnts som en av Sveriges största talanger inom skridsko. Han är bland annat dubbel juniorvärldsmästare över 5 000 meter.