Valborgsmässoafton är snart kommen. Trollhättan.com listar utbudet i området under den festliga dagen.

Klicka här för Valborg i Trollhättan 2017!

Valborgsmässoafton, valborg, sista april. Den festliga högtiden firas traditionellt i Sverige med brasa och sång. Dagen, som på senare tid har blivit känd som dagen då våren hälsas välkommen, firas exakt på dygnet mitt emellan vårdagsjämningen och midsommar.

I Trollhättan bjuder valborgsmässoafton på flertalet brasor, vårtal, sång och fyrverkerier.

VALBORGSMÄSSOAFTON I TROLLHÄTTAN

Valborgsmässoafton i Slätthult - Fira valborg med fackeltåg och den självklara brasan! Fackeltåget startar klockan 17:45 och utgår från Ryrvägen. Brasan förväntas tändas vid 18:30.

Valborgsmässoafton i Öresjö - Tag med familj, vänner och bekanta till Lilla badplatsen i vid Öresjö för en kväll med tipspromenad och majbrasa. Start vid klockan 19:00, brasan tänds klockan 21:00.

Valborgsmässoafton i Gärdhem - Gärdhems Kyrka firar valborgsmässoafton med brasa, vårtal och körsång. Start klockan 19:30.

Valborgsmässoafton i Västra Tunhem - Dagen till ära bjuds det på Valborgskonsert med Vargöns kammarorkester och Tunhemskören i Västra Tunhems Kyrka. Det blir även vårtal och brasa på Stensgärdet. Start klockan 19:30.

Valborgsmässoafton i Väne-Åsaka - Åsaka-Björke Församling firar aftonen med brasa, fyrverkerier, tal och vårkonsert. Start vid klockan 20:00. 

Valborgsmässoafton i Lextorp - Lextorpskyrkan välkomnar alla till ett traditionellt valborgsfirande med brasa och vårtal. Dessutom bjuds det på sång. Firandet drar i gång klockan 18:30.

Valborgsmässoafton i Sjuntorp - Minnet i Sjuntorp firar ankomsten av våren med brasa från klockan 18:30.

Valborgsmässoafton i Maria Alberts Park - Traditionellt firande av valborgsmässoafton med sång på scenen Snäckan i Maria Alberts Park. Framträdandet börjar klockan 19:00.

Valborgsmässoafton i Velanda - Velanda Församling bjuder in till valborgsfirande med orkester, korvgrillning och brasa. Brasan tänds klockan 20:15.