Högskolan Väst håller i en för Europa, helt unik utbildning, under den 18-21 maj.

Omkring 40 deltagare från jordens alla hörn samlas i dagarna i Trollhättan för en unik utbildning i arbetsintegrerat lärande (AIL). På plats är flertalet experter från flertalet lärosäten världen över som bjuder in till seminarier och föreläsningar. Målsättningen är att öka kunskaperna inom kvalitetssäkring och utvärdering av arbetsintegrerat lärande, samt att utöka lärosätenas inslag av AIL.

- Det är glädjande och viktigt för högskolan att vi får möjlighet att anordna denna första utbildningsinsats. AIL är ju vårt profilområde så vi passar utmärkt som värd, säger Kristina Sandström, föreståndare satellitkontoret Högskolan Väst, i ett pressmeddelande.

Högskolan Väst är en del av världsorganisationen World Association for Cooperative & Work-Integrated Education (WACE) och har fått som uppdrag av regeringen att utveckla AIL. Högskolan i Trollhättan har sedan början av 2012 ett satellitkontor, vilket är WACE:s enda på europeisk mark. Trollhättekontoret har som syfte att agera support till resterande Europa i arbetet med att förstärka AIL. 

Flertalet deltagare under dagarna är lärare och forskare vid Högskolan Väst.

- Naturligtvis tar vi tillfället i akt att ta del av dessa inslag och kompetensutveckla oss själva. Det finns flera länder som ligger långt framme inom detta område och att få möjlighet att utbyta erfarenheter med dem är mycket värdefullt.