Trollhättans HC Goblins besökte Göteborg och Bäcken HC i helgen för första mötet i Play Off 2. Tyvärr blev det stor förlust för hockeygrabbarna som nu behöver en seger för att hålla drömmen om en kvalplats vid liv.

Goblins var chanslösa när Bäcken tog en femmålsseger på hemmais den gångna helgen. Hemmalaget tog ledningen i numerärt underläge i matchens 15:de spelminut, vilket blev första periodens enda fullträff.

2-0 kom snabbt efter nedsläpp i period två och Bäcken satte dit både 3-0 och 4-0 innan perioden var slut. Därefter blev det en stökig match där slag delades ut till höger och vänster - likaså utvisningar. Under matchens sista trettio minuter turades spelare från båda lagen om att besöka utvisningsbåset, när Trollhättan ådrog sig hela 112 minuter och Bäcken 60 minuter.

Göteborgslaget kunde avsluta matchen med att sätta dit 5-0 i numerärt överläge.

I kväll möts lagen åter igen - den här gången är det hemmais som gäller för Trollhättan. Vinst innebär ett tredje och avgörande möte redan i morgon, tisdag.

5-0 (1-0) (3-0) (1-0)

87,80% Emil Lundbergs räddningsprocent (36/41)