En ansenlig majoritet av invånarna i Trollhättan och Vänersborg är nöjda med kollektivtrafiken som förses av Västtrafik.

Hela 99 procent av Västtrafiks kunder inom Trollhättan och Vänersborg är tillfreds med sin senaste resa. Det visar en kundundersökning som genomfördes ombord på bolagets färdmedel under fjolårets fjärde kvartal.

- Det är förstås ett kvitto på att våra kunder uppskattar vår trafik. Nu ligger utmaningen främst i att behålla den höga nivån när busstrafiken i Vänersborg och Trollhättan har utökats och nya kunder börjar åka med oss, säger Attila Ungvari, ansvarig för Västtrafiks busstrafik, i ett pressmeddelande.

Sett till hela året överlag menar 96 procent att de är nöjda med sin senaste resa, vilket är en ökning med två procent från föregående år. Samtidigt anser så många som 98 procent att de känner trygghet ombord och 91 procent svarar att föraren har en lugn och smidig körstil.

- Vi har busslinjer som har tät trafik. Var 10:e minut kan du åka mot Sylte eller Lextorp från Drottningtorget i Trollhättan och var 15:e minut kan du åka mellan Vänersborg och Trollhättan, i stort sett hela dagen. Det är viktigt att vi levererar en bra bussresa varje gång, berättar Nobinas trafikchef Roland Jenssen.