Onsdagskvällen kom att bjuda på en jämn match mellan de två topplagen Trollhättans HC och Bäcken HC. Efter en stark upphämtning av hemmalaget blev det dock förlust till slut med två puckar.

Jonas Lönn och Marcus Twillman var i en klass för sig när Goblins tog emot Bäcken HC i Slättbergshallen i går kväll. Det blev tre poäng vardera för duon som agerade huvudpersoner i en imponerande upphämtning efter att gästerna tagit en tremålsledning i första perioden.

Den tredje perioden började fördel Bäcken HC (3-4), som endast 17 sekunder efter nedsläpp kunde utöka sin ledning till 3-5. Grabbarna i THC fortsatte likväl i samma tempo. Både 4-5 och kvitteringen 5-5 hann komma innan perioden var slut. Dock hade gästerna i kväll svar på tal, och kunde med fem minuter kvar, säkra segern med två snabba mål.

Trollhättan HC faller nu ned till en femte plats i HockeyTvåans tabell, med 20 inspelade poäng efter elva matcher. Nu vänder serien, och den 12 november är det dags för repris, då Goblins tar emot Tibro IK på hemmais.

5-7 (1-3)(2-1)(2-3)