I nästa vecka beger sig representanter från kommunalförbundet Fyrbodal och Högskolan Väst ut på en turné med målsättningen att skapa en arena för samverkan mellan Fyrbodals kommuner och högskolan i Trollhättan.

Lena Fischer från Kommunalförbundet Fyrbodal och Högskolan Västs representant Lena Lindhé kommer under de närmsta månaderna besöka allt från Åmål och Mellerud till Orust och Trollhättan med syftet att förbereda en samverkansarena mellan kommunerna och högskolan.

- Vi vill "dammsuga" regionen och kartlägga all pågående samverkan mellan högskolan och kommunerna. Då får vi en överblick över vad vi gör - och även vad vi inte gör - tillsammans. Samtidigt påbörjar vi en inventering av vilka behov och utmaningar som är viktigast att bygga samverkan och kunskapsutveckling kring inför framtiden, berättar Lindhé i ett pressmeddelande.

- För att få igång en bra dialog och nya initiativ vill vi sitta ner med alla kommunledningar i Fyrbodal och alla högskolans arbetsenheter. Deras input är nödvändig i det fortsatta arbetet.

Första steget mot en samverkansarena är ett uppstartsprojekt som bland annat inkluderar nämnd turné. Nästa steg blir att dra igång arenan, vilket planeras till 1 augusti nästa år. Samverkansarenan kommer bli unik i landet och har som mål att bidra till god samhällsutveckling i området.