Kungälvs IK blev för tuffa och Trollhättans HC fick se sig besegrade för tredje gången denna säsong.

Med tjugo färre skott på mål är det ett under att grabbarna i THC kom undan med endast en tvåmålsförlust. Kungälvs offensiv var stark, där den tredje perioden blev avgörande med 23 skott mot Trollhättans 12. Andreas Melin i målet stod emot väl och räddade hela 47 skott, men fick se sig besegrad i matchens avslutande minuter.

Kungälv tog ledningen redan efter en halv minut på isen, och kom att utöka i powerplay innan THC fick dit kvällens första puck genom Peter Larsson. Inte många minuter senare kunde Markus Twillman även kvittera matchen (2-2), men innan perioden var över hann hemmalaget återta sin ledning (2-3).

Efter en mållös andra period blev trycket på burarna betydligt högre i den tredje. 2-4 kom med knappa tio minuter kvar att spela, men Trollhättans nyförvärv Fredrik Orrsten hade ett och annat att säga till om och tryckte dit reduceringen strax därpå. Fler mål kom dock aldrig från THC:s sida och i stället kunde Kungälv ta tillbaka sin tvåmålsledning i slutminuterna.