Fredagen den 25 september bjuder på premiär gånger tre. "Everest", "Black Mass" och "Glada Hälsningar från Missångerträsk" går då upp på svenska biodukar.


GLADA HÄLSNINGAR FRÅN MISSÅNGERTRÄSK

Martina Haags bok "Glada Hälsningar från Missångerträsk" har blivit film och i huvudrollen ser vi författarinnan hon själv.

Singeltjejen Nadja bor i det sprudlande Stockholm, men känner att något fattas. Hennes syster Lotta har gått en helt annan väg och lever i Norrbotten med stor familj. Nadja bestämmer sig för att hon vill adoptera ett barn och är villig att göra nästintill allt för att få sin dröm. Helt plötsligt ändras adoptionsreglerna och Nadja har endast en månad på sig att hitta en man. För att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar beger hon sig till kallare breddgrader.

Regi: Lisa Siwe

I rollerna: Martina Haag, Ola Rapace, Bert-Åke Varg, Henrik Norlén, Sofia Ledarp, mfl.

Premiärdatum: 25 september, 2015

Salong/Tid: Forum 1, kl. 18:30

Längd: 1h26min

Pris: 100 SEK


BLACK MASS

"Black Mass" är baserad på den verkliga historien om den irländska gangstern James Whitey Bulger som härjade i Boston på 1970-talet.

James Whitey Bulger övertalas att samarbeta med FBI för att tillsammans slå ut den italienska maffian. Ingenting går dock riktigt som tänkt och Whitey blir en av de mäktigaste gangstrarna som gått på Bostons gator.

Regi: Scott Cooper

I rollerna: Johnny Depp, Dakota Johnson, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Sienna Miller, mfl.

Premiärdatum: 25 september, 2015

Salong/Tid: Forum 2, kl. 21:15

Längd: 2h2min

Pris: 105 SEK


EVEREST

Från isländska regissören Baltasar Kormákur kommer den sanna berättelsen om två förödande expeditioner till världens högsta punkt.

Alla knep tillämpas när det enda som gäller är överlevnad. Två expeditioner på Mount Everest hamnar mitt i en snöstorm av episka proportioner och sätter alla på prov.

Regi: Baltasar Kormákur

I rollerna: Jake Gyllenhaal, Kiera Knightley, Robin Wright, Josh Brolin, Jason Clarke, Sam Worthington, Emily Watson, mfl.

Premiärdatum: 25 september, 2015

Salong/Tid: Forum 2, kl. 18:30 (3D)

Längd: 2h1min

Pris: 100 SEK