Trollhättans Badmintonförening har drabbats hårt av det försenade hallbygget på Innovatum. Det skriver TTELA.

Den nya badmintonhallen i byggnad 87 på Innovatumområdet är ett av flera byggen som stått stilla i Trollhättan sedan dess att Markbygg meddelade om sina ekonomiska bekymmer. Hallen, som beräknades stå klar redan i mitten av oktober månad, har gett Trollhättans badmintonförening både ekonomiska och idrottsliga problem.

Bland annat anställdes tidigt en hallchef, meriterade spelaren och tränaren Peter Axelsson, som gick på sin tjänst den 1 september.

- Vi har ju anställt hallchefen fyra-fem månader för tidigt. Det är ett stort ekonomiskt avbräck för oss, runt 200 000 kronor, berättar föreningens ordförande Jan Borgstedt för TTELA.

Därmed har föreningens budget för inköp av inventarier till den nya hallen minskat markant, samtidigt som man tappar möjliga intäkter från banuthyrning och kaféverksamhet. 

- När vi vet när vi kan flytta in får vi uppskatta vad vi förlorat och ta en diskussion med kultur- och fritidsförvaltningen och Trollhättans Tomt om hur vi kan kompenseras. Vi har en jättebra dialog, och det är inte deras fel att det blivit så här, säger Borgstedt.

Det är sedan en tid tillbaka klart att Serneke fått uppdraget att färdigställa bygget av badmintonhallen. Hallen beräknas då stå klar i februari eller mars nästa år.

Även på den idrottsliga sidan har föreningen åkt på en smäll. Bland annat planerades en värvningskampanj under höstsäsongen för att nå sitt mål om 400 medlemmar inom de närmsta åren.

- Att gå ut till bransch ungdomar i mars känns inte lika optimalt, konstaterar Borgstedt.

Det är dessutom inte klart i vilken hall senior-SM i badminton, som nästa år avgörs i Trollhättan, ska hållas. Planen var till en början Arena Älvhögsborg, som dock är uppbokade för en spelning av heavy metal-bandet Manowar under aktuell period.

- Då får vi vara i vår nya hall tänkte vi. Sen hände det här Markbygg. Men kommunen har sagt "ställ inte in, vi löser det här".