Stefan Smith, tränare för Trollhättans BoIS P00-lag, har tilldelats Woody Ungdomsledarstipendium.

Varje år delar Svenska Fotbollsförbundet och Woody Bygghandel AB ut Ungdomsledarstipendiet till ledare för 12- till 15-åringar, med syfte att uppmärksamma förebilder inom breddfotbollen. Totalt 35 tränare landet över lyftes fram för sina insatser 2015 - Trollhättan BoIS Stefan Smith var en av dem.

"Stefan Smith har en lång bakgrund i Trollhättans BoIS där han gått den långa vägen från ungdomsspelare, via en framgångsrik A-lagskarriär som målvakt, till C-lagsspel och ungdomsledare under senare år", lät klubbens nominering av Smith.

Tränaren är ansvarig för Trollhätteklubbens pojkar födda 2000, och har följt deras utveckling från fotbollsskola upp till nuvarande P15.

"Laget har 24 aktiva spelare och ett fint kvitto på en bra verksamhet är att laget lockar till sig nya spelare i den kritiska 15-årsåldern. Stefan besitter den viktiga egenskapen att kunna berömma det som är bra och samtidigt komma med konstruktiv kritik för att hans adepter ska kunna fortsätta växa."

Samtliga vinnare av Woody Ungdomsledarstipendium belönades med en utbildning av några av landets främsta fotbollstränare.