Det blev Team Focken från Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan som tog hem regionfinalen i årets Innovation Camp.

Åtta lag med gymnasieelever, varav två lag från Trollhättan, stod inför en stor utmaning när Innovation Camp drog igång i går. Tävlingen, som arrangeras av Ung Företagsamhet samt Trollhättan Energi, går ut på att komma fram till en nyskapande och praktiskt användbar lösning på ett faktiskt problem. Årets tema var "Framtidens Energiförsörjning" där frågeställningen ”Hur ska vi lösa person- och godstransporter som idag drivs med fossila bränslen samt hur ska vi lösa det ökade energibehov som finns för det vardagliga livet i samhället?” som skulle lösas. 

- Och det blev alltså Team Focken från Magnus Åbergsgymnasiet som lyckades allra bäst med uppgiften.

Genom använda sig av en fiktiv familj vid namn "Grön" och deras liv i Sverige år 2050, presenterade Team Focken flera olika energismarta lösningar inom infrastruktur, köpmönster och energiproduktion. Bland annat kom Trollhättelaget med idéer så som fjärrvärmerör under cykelvägar för att kunna använda cykeln även under vintern, sänkt moms på närproducerad mat, elslingor i landsvägar för att kunna ladda sitt elfordon under färden samt gatlyktor drivna av ackumulerad solenergi. 

Så lät juryns motivering:

"En röd/grön tråd som på ett lätt och begripligt sätt beskrev vad man skulle kunna åstadkomma. En väl genomtänkt presentation och idéer som redan idag är en kommersiell gångbar lösning. Det var ungefär samma sak som landets främsta energiforskare berättade om hur Sveriges framtida energisystem skulle se ut. Kombinationen av en realistisk och kommersiell gångbar lösning med wow-faktor som innebär att familjen Grön står som vinnare!"

I Team Focken ingick Vicki Corneliusson, Amanda Malm, Frida Österberg, Moussa Taher, Felix Martinsson och Lucas Hadén Fogsgaard.