Löparklubben TV88 kommer i oktober arrangera ett seedningslopp till nästa års upplaga av GöteborgsVarvet.

64 000 deltagare säger en hel del om världens största halvmaraton. Nästa år går GöteborgsVarvet av stapeln den 23 maj och redan nu är anmälan öppen. 

Fram tills startskottet avlossas arrangeras flera seedningslopp, både i Sverige och utomlands, för löpare som vill avancera i startlistan. Ett av loppen äger rum i Trollhättan och för arrangemanget står löparklubben TV88. Loppet är öppet för motionär som elit och kommer utföras på NEVS provbana på Stallbackaområdet. 

På banan där klassiska SAAB-bilar en gång provkörts, ska deltagarna löpa fyra varv, för att avverka seedningsloppet på totalt tio kilometer. Tidtagningen sker med hjälp av elektroniskt chip och då alla deltagare startar samtidigt börjar tidtagningen när startlinjen passeras.

På området kommer det att finnas ett tävlingscentrum som ansvarar för nummerlappar, efteranmälan och förvaring. Nummerlappar kan hämtas ut från och med klockan 10:00 på tävlingsdagen och efteranmälan är möjlig mellan klockan 10:00 till 12:00. Det kommer dessutom finnas cafeteria med dryck, fika och frukt för deltagare och besökare.

Datum: 12 oktober

Start: Alla deltagare startar samtidigt klockan 13:00

Anmälan: GöteborgsVarvet

Pris: 195 SEK (300 SEK efter 30 september)

Plats: NEVS Provbana