Nu åtalas en 46-årig Trollhättebo misstänkt för att ha smugglat cannabis för miljonbelopp. Det rapporterar P4 Väst.

Den 46-årige mannen har haft ekonomiska problem och erbjöds sig därmed att transportera cannabis in till Norge. Väl i Norge skulle mannen överlämna narkotikan till en, för polisen, okänd person. 

- Han har hanterat och transporterat nästan 20 kilo cannabis. Han har haft en del i sin bostad och sedan har han försökt att föra ut ungefär 14 kilo till Norge, säger kammaråklagare Thomas Willén till P4 Väst.

- Det totala värdet är uppemot tre miljoner kronor för hela det här beslaget, om man räknar med att ett gram på gatan är värt runt 100 till 150 kronor, fortsätter Willén.

Mannen från Trollhättan har, enligt P4 Väst, erkänt narkotikabrott av normalgraden och har nämnt i förhör att han känner sig bedragen. Enligt 46-åringen ska hans uppdrag ha varit att transportera runt fem kilo cannabis till Oslo, och ska ha varit omedveten om att det var så stor mängd narkotika i fordonet.

Trollhättebon är misstänkt för grovt narkotikabrott samt grov narkotikasmuggling och åtalas nu i Uddevalla Tingsrätt.

- Ser man bara till mängden narkotika så ligger straffvärdet på ungefär fyra år, men här finns det en de försvårande omständigheter. Dels att han försökt föra ut det ur landet och dels att det ingår i en större olaglig hantering av narkotika, säger kammaråklagaren.