Strax före stängning hos Lenas Ur & Guld i Grästorp fick butiken besök av en man beväpnad med pistol. Polisen misstänker nu en Trollhättebo. Det rapporterar TTELA.

En guldsmedsbutik i Grästorp utsattes för rån omkring 18-tiden på onsdagskvällen. En maskerad man beväpnad med pistol ska då ha tvingat till sig smycken av personal. Enligt tidningen ska det ska inte ha avlossats några skott. Inte heller ska någon person skadats fysiskt vid händelsen.

Mannen, som uppskattas vara omkring 160 centimeter lång, var klädd i mörka kläder och fastnade enligt TTELA på övervakningskamera. Dessutom ska flertalet vittnen sett mannen lämna butiken.

Polis från både Trollhättan och Lidköping drog igång en sökinsats efter gärningsmannen och använde sig bland annat av hund. Med hjälp av en hund fann Polis något som ansågs vara intressant för utredningen. Spåret ska ha lett till Trollhättan.

Polis hämtade senare på kvällen in en Trollhättebo till förhör, som misstänks för inblandning i rånet. Vittnesuppgifter, övervakningsbilder samt ett spår som ledde till bostaden är vad som står bakom att det är rätt person, rapporterar tidningen.

Den misstänkte mannen häktades under helgen och enligt TTELA är det samma man som dömdes till fängelse för bland annat häleri samma dag som rånet begicks.