Nu får Trollhättan sin alldeles egna housefestival. Inspirerad av Summerburst, fast i mindre skala, bjuds det på sex timmar housemusik i intim miljö.

Den första upplagan av festivalen sviker inte på artistsidan, då bland annat Sveriges världsberömde DJ Adrian Lux är klar för eventet. På scen blir det även framträdande av Varbergs-gruppen Qulinez och den kvinnliga duon Sharks.

- Housemusiken har fullkomligt exploderat de senaste åren och Sverige har fått fram flera av de största namnen. Det känns fantastiskt att Trollhättan nu får sin egen festival, om än i mindre tappning. Vår förhoppning är att detta ska slå väl ut och bli ett återkommande arrangemang, säger Marcus Rudström, arrangemangsansvarig på Trollhättan Stad i ett pressmeddelande.

Adrian Lux föddes 1986 och kommer från Stockholm. Idag lever Lux i Los Angeles, men turnerar flitigt världen över med sin musik. Han har genom åren producerat houselåtar som "Can't Sleep", "Teenage Crime" och "Strawberry" som har fört honom till toppen av DJ-eliten.

Qulinez är en duo bestående av Alexander Lager och Johannes Gustafsson från Varberg. De två barndomsvännerna drog igång projektet Qulinez under 2011 och blev genast upptagna av Steve Angello och Size Records. Mest välkänd är låten "Troll" som under 2012 var en av landets mest spelade klubblåtar.

Sharks består av de två DJ:s och producenterna Sophia Englund och Susanna Friberg. Under festivalen "25 Hour Party People" blev de upptäckta av den kände houseartisten Style of Eye och duon är nu redo att skaka om musikvärlden.


Datum: 17 oktober 21:00-02:00

Plats: Lipz Nightclub

Pris: 200 SEK