Migrationsverket har bett landets kommuner att undersöka möjligheten av evakueringsplatser för flyktingar. I Trollhättan är man redo för ökat tryck.

Det råder fortsatt högt tryck av flyktingar som söker asyl i Sverige. Migrationsverket har inte kunnat ordna fram boendeplatser till samtliga och har sökt hjälp hos landets kommuner, som ombetts undersöka möjligheten att fixa evakueringsplatser.

I Trollhättans Stad har nu 28 extra platser ordnats, där asylsökande kan bo under en kortare period, till dess att Migrationsverket iordningställt fler asylboenden i landet. Dessutom kan kommunen erbjuda ytterligare 40 platser vid behov.

- Vi är i ett läge där myndigheter och organisationer gemensamt måste mobilisera. I Trollhättan har vi en tradition av öppenhet och vill givetvis bidra i en sådan här situation. Dock ska man komma ihåg att flödet av nyanlända ställer höga krav på vår organisation, det är många som gör ett otroligt jobb för att lösa detta, kommenterar Paul Åkerlund, ordförande kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

I nuläget finns det 606 asylsökande personer i Trollhättan, varav 70 är ensamkommande barn.