I veckan påbörjades förberedelserna inför årets stadsfestival. Öltält har rests, marknadsstånden är snart på plats och på Drottningtorgets stora scen är det endast artisterna som saknas.

Likt tidigare år kommer Backstage, Pitcher's och Strandgatan Bistro locka besökare med sina uteserveringar längs med Strandgatan och kanalen. I år slår dessutom Scandic Swania på stort med både stadens största pianobar och ett restaurangtält vid Göta Älv där det bjuds på mat och musik.

I centrum, på tvärgator vid allén, har Backstage och Butler's utökat sina verksamheter med varsitt tält. Här kommer det bjudas på liveframträdanden och dans i dagarna fyra (smygstart idag, torsdag).

Kanske det bästa läget för musik har Pitcher's. Uteserveringen ligger belägen alldeles vid Drottningtorgets scen, där det blir underhållning av välkända svenska artister hela festivalen.

Under dagarna kommer fotboll och basketboll kunna skådas på Drottningtorget. Ett torg som till kvällen ger plats för beundrare av Yohio, Ulf Lundell, Miss Li och ytterligare artister som ska äntra scenen under årets upplaga av Fallens Dagar.

Allén och flera tvärgator kommer fyllas med marknadsstånd, där besökare kan handla allt från godisremmar till klädesplagg. Över hela centrum kommer det dessutom finnas ett flertal matstånd där en hungrig mage kan mättas.