Nyhetsmagasinet Fokus publicerade nyligen sin "Bäst Att Bo-ranking" och Trollhättan klättrar uppåt - men det är en bit kvar till toppen.

Av landets samtliga 290 kommuner är Trollhättan den 70:e bästa platsen att bo på. Det framgår av Fokus årliga kommunranking, där Sveriges kommuner listas efter hur attraktivt det är att leva i området. Trollhättan klättrar därmed sex placeringar från i fjol, då kommunen kammade hem en 76:e plats.

I topp hittas huvudstaden Stockholm, som även placerade sig som etta i fjolårets ranking, följt av Lund och Uppsala. Sett till stadskommuner är Uppsala, Örebro och Jönköping topp tre, medan Varberg, Ängelholm och Nyköping är de bästa kommunerna på landsbygden. Kiruna, Gällivare och Lycksele är samtidigt Sveriges mest attraktivaste glesbygdskommuner.

Alingsås, Kungsbacka, Uddevalla och Lidköping är, bortsett från Göteborg med en sjundeplats, närliggande kommuner som placerar sig högre upp än Trollhättan i årets lista. Vänersborg faller samtidigt tillbaka i rankingen till en 88:e plats.