Trollhättans bostadsmarknad är hetast i landet. Det visar en undersökning genomförd av Booli på uppdrag av tidskriften Privata Affärer.

- Det här är ytterligare ett bevis på att Trollhättan har ett starkt varumärke och att vi klarat övergången efter Saab på ett bra sätt. Det är definitivt ingen kris i Trollhättan - tvärtom, säger Paul Åkerlund, ordförande kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Genom att se över landets öppna budgivningar via mäklarnas hemsidor har Booli undersökt vilken stad som är hetast när det kommer till bostäder. Genom att jämföra utgångspriset med slutpriset på bostäder har ett värde på intresset tagits fram. Listan toppas då av Trollhättan, där budgivningarna ökar priset med hela 29 procent.

- Det här är både bra och dåligt. Det är givetvis bra att vi får ytterligare ett kvitto på att det är attraktivt att bosätta sig i Trollhättan och att vi kan visa detta för etablerade. Samtidigt pekar det att vi snabbt behöver ytterligare bostäder, ett bekymmer vi arbetat med under en längre tid, kommenterar Åkerlund.