Trollhättans badmintonspelare får ett sprillans nytt tillhåll nästa höst. I början av nästa år drar nämligen bygget av en ny badmintonhall igång på Innovatumområdet.

Det är Trollhättans Tomt AB som efter årsskiftet påbörjar förvandlingen av den befintliga byggnaden 87 till en badmintonanläggning. Här har det bland annat monterats stridsvagnar under 60-talet och nu ska det alltså utövas en helt annan aktivitet på de 1 500 kvadratmetrarna. 

- Det här är ett jättekul projekt som gynnar hela Innovatum, samtidigt som Trollhättans Badmintonförening får en efterlängtad ny hall, säger Andreas Danielsson, projektledare Trollhättans Tomt AB, i ett pressmeddelande.

För byggnadens design står arkitekt Tina Lindblom och Vänersborgsbyrån Contekton, som har haft som målsättning att skapa en utformning som smälter in med omgivningen samtidigt som val av material ska göra den unik. Det kommer att uppföras en ny entré i Cortenplåt och glas och byggnadens befintliga fasad kommer att få en tvättning och målning. Dessutom kommer anläggningen att belysas med fasadbelysning.

Interiört kommer det att finnas fyra våningar, varav tre kommer att användas av Trollhättans Badmintonförening. Badmintonhallens takhöjd blir hela nio meter och längs med entréväggen kommer en läktare att byggas.

- Tina Lindblom har lekt med färger inomhus, vilket blir häftigt. Trapphuset blir helt rött, väggen inne i hallen blir turkos och omklädningsrummen gula, berättar Andreas Danielsson.

Första spadtaget tas den 1 januari 2015 och bygget beräknas stå klart i mitten av oktober samma år.