När Svenskt Kvalitetsindex undersöker kundnöjdhet bland landets elhandelsbolag hamnar Trollhättan Energi bland de tio främsta.

Trollhättan Energis kunder är mycket nöjda med sitt elbolag. I Svenskt Kvalitetsindex rangordning tar Trollhättebolaget hem åttondeplatsen, med betyget 73,6 av 100, när kundnöjdhet på den privata elhandelsmarknaden undersökts.

- Resultatet, en 8:e plats, i SKI:s undersökning stämmer väl överens med undersökningar vi gör bland våra kunder löpande. De visar att 85 procent av våra kunder är nöjda med oss, vilket är väldigt roligt. Vi hamnar i topp i jämförelse med andra energibolag även i de undersökningarna, säger Trollhättan Energis VD Pia Brühl Hjort i ett pressmeddelande.

Utmärkande för de elbolag med flest nöjda kunder är en stark miljöprofil samt en lokal förankring.

- Att vi finns på plats i Trollhättan, är ett tryggt, enkelt alternativ och närproducerar vår egen gröna el, samtidigt som våra kunder har höga förväntningar på oss ser vi som några av orsakerna till att våra kunder är nöjda med oss. Dessutom så gör vi allt för att hålla våra låga priser på alltifrån fjärrvärme, vatten och avlopp till vår el - utan att det sker på bekostnad av leveranssäkerhet och kvalitet, fortsätter Brühl Hjort.

Det elhandelsbolag med flest nöjda kunder är OX2 Vindel, tätt följt av Luleå Energi och Tibro Energi.