Trollhättan Energi deltar i Gröna Bilisters seminarium i Almedalen och diskuterar bland annat företagets hållbarhetstänk.

Trollhättan Energis representant på plats är VD Pia Brühl Hjort. 

- Jag kommer att berätta om hur vi har haft ett konsekvent hållbarhetstänk under många år, om vår önskan att visa vägen för helt fossilfri fordonsgas, och 100 procent biogas. Det är vårt sätt, som liten aktör, att jobba för en fossilfri transportsektor, som är ett nationellt mål 2030. 

Trollhättan Energi var bland de första i landet med att utvinna biogas ur avloppsslam och matavfall. I början av året tilldelades bolagets biogas miljömärkningen "Bra Miljöval", något som ingen annan biogas i Sverige tilldelats tidigare.

Med den nya märkningen har Brühl Hjort förhoppningen om att kravställningen vid upphandlingar ska underlättas, samt att den skapar tydlighet vid utformning av stöd- och incitamentlösningar.

- Märkningen är också ett sätt att medvetandegöra trollhätteborna om hur bra vår biogas faktiskt är, säger hon. Vi vill ju se ett fossilfritt Trollhättan i framtiden och då måste vi påverka på flera håll; transportsektor, offentlig sektor och privata användare. Samtidigt behöver politiken förstå behovet av långsiktiga och tydliga lösningar för att få saker att hända.