I kväll har hela tre biofilmer premiär i Sverige. Och alla kan ses på Biograf Forum.

POJKEN MED GULDBYXORNA

Pojken Med Guldbyxorna är succéromanen av Max Lundgren som blev populär tv-serie. Nu kommer filmatiseringen - och det med dunder och brak. Filmen, som är regisserad av Ella Lemhagen, har marknadsförts hårt och sägs vara Sveriges nästa stora actionrulle, med en familjevänlig touch.

Mats hittar ett par, till synes helt vanliga, bruna byxor. Det visar sig att det inte är några helt vanliga byxor dock - de innehåller nämligen måttlösa mängder pengar. Och vad kan en 15-åring göra med en obegränsad mängd kontanter? Jo, allt.

Medverkande: Lukas Holgersson, Olle Krantz, Nina Sand, Shanti Rooney & Jimmy Lindström

Salong/Tid: Forum 2, 16:00

Längd: 1h38min

Pris: 85 SEK


BOYHOOD

Tolv år har det tagit att spela in och färdigställa filmen Boyhood. Regissören Richard Linklater har mellan 2002-2013 i omgångar filmat denna revolutionerande skapelse, där man får följa en familj under drygt ett årtionde.

Filmens huvudperson är sexåriga Mason, vars uppväxt skildras från barn till vuxen - med allt från familjegräl, krossade äktenskap, nya skolor, första kärleken, brustna hjärtan och mirakel.

Medverkande: Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater & Patricia Arquette

Salong/Tid: Forum 1, 17:45

Längd: 2h46min

Pris: 105 SEK


THE EQUALIZER

Actionrullen The Equalizer baseras på en tv-serie med samma namn och är regisserad av Antoine Fuqua. Filmen fångar storheterna av veteranen Denzel Washington och stjärnskottet Chloë Grace Moretz på en och samma duk.

Robert McCall tror sig ha stängt kapitlet om sitt gamla liv, och lever ett fridfullt liv hemma i Boston. Men när en ung prostituerad kvinna, kontrollerad av ryska gangsters, dyker upp i hans liv - kan han inte bara stå och titta på.

Medverkande: Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas, David Harbour & Melissa Leo.

Salong/Tid: Forum 1, 21:00

Längd: 2h12min

Pris: 105 SEK