Kvällen hos Forum bjuder på en salig blandning när familjeäventyret "Paddington", Oscarsnominerade "The Imitation Game" och svenska "Jönssonligan - Den Perfekta Stöten" alla har Sverigepremiär.

PADDINGTON (svenskt tal)

Paddington är baserad på de älskade böckerna av Michael Bond, och är den första filmproduktionen som görs om den äventyrslystne björnen.

Paddington är historien om den lilla björnen från Peru som hamnar rakt bland Londons livliga gator i jakt på en engelsk upptäcktsresande. Livet i staden är dock inte riktigt som han föreställt sig och den kramgoa björnen slår sig ensam och vilsekommen ned på Paddington Station. Då passerar familjen Brown som, trots faderns invändningar, ger honom ett hem. 

Regi: Paul King

Skådespelare: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Madeleine Harris, Samuel Joslin, Nicole Kidman mfl.

Röstskådespelare: Nassim Al Fakir, Johan H:son Kjellgren, Lina Ulvaeus, Pernilla Wahlgren, Barbro "Lill-Babs" Svensson, Magnus Ehrner mfl.

Salong/Tid: Forum 1, 16:00

Längd: 1h35min

Pris: 85 SEK


JÖNSSONLIGAN - DEN PERFEKTA STÖTEN

Kultförklarade Jönssonligan är tillbaka på duken! - Om än i en helt annan tappning. Alain Darborg har här bevarat essensen av de fyra karaktärerna Charles-Ingvar, Vanheden, Dynamit-Harry och Rocky, men slängt in en hel del amerikansk krydda.

Charles-Ingvar Jönsson har åter igen en plan och ger sig ut för att plocka ihop den skickligaste ligan han kan finna. Tillsammans med den förföriske svindlaren Vanheden, karakteristiska sprängfantasten Harry och den flinka Rocky gör han sig redo för att genomföra den perfekta stöten.

Regi: Alain Darborg

Skådespelare: Torkel Petersson, Susanne Thorson, Simon J Berger, Alexander Karim mfl.

Salong/Tid: Hebeteatern, 19:30

Längd: 1h32min

Pris: 100 SEK


THE IMITATION GAME

The Imitation Game har hyllats av kritiker världen över och är en av nomineringarna till "Bästa Film" på Oscarsgalan. I rollerna ses den ärade Benedict Cumberbatch och Pirates of the Caribbean-skådisen Keira Knightley. 

Den unga och geniala matematikern Alan Turing anmäler sig som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten i upptakten av Andra Världskriget. Turing blir snart en del av det MI6-team vars uppdrag är att knäcka koden till nazisternas invecklade chiffer. Miljontals människors liv står på spel och tiden rinner allt fortare iväg när en av världshistoriens svåraste gåtor ska lösas.

Regi: Morten Tyldum

Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong, Matthew Goode mfl.

Salong/Tid: Forum 2, 21:00

Längd: 1h53min

Pris: 100 SEK