Trollhättans HC besegrade Bäcken HC på hemmais i söndags.

Att THC kan göra mål framåt vet vi. I söndags lyckades Trollhättegrabbarna även hålla relativt tätt bakåt - vilket resulterade i säsongens tredje seger.

Det var gästerna från Göteborg som inledde dagens målgörande genom att göra 0-1 efter en dryg halvtimme på isen. Trollhättan var dock snabba med att kvittera, när William Frölin satte dit 1-1 endast tre minuter senare. Med fyrtio sekunder kvar av andra perioden spelade dessutom Fredrik Orrsten och Jonas Lönn fram Daniel Jonsson som gav hemmalaget ledningen inför sista tjugo.

I början av period tre utökade Orrsten THC:s ledning genom att göra sitt nionde mål för säsongen. Bäcken kunde reducera i numerärt underläge i slutminuterna med kom aldrig närmre än 3-2.

Även Trollhättans hockeydamer tog en seger på hemmais, när Göteborgs HC besegrades med 2-0.

3-2 (0-0) (2-1) (1-1)